Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Germteig
- 150 g Milch
- 60 g Zucker
- 30 g frische Germ
- 100 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 500 g Weizenmehl, glatt
Mohnfülle
- 300 g Mohnsamen (z. B. Graumohn aus dem Waldviertel)
- 280 g Milch
- 30 g Rum
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 100 g Powidl
- 100 g Rosinen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Fertigstellung und Glasur
-
Rapsöl
veya Kokosöl zum Einfetten - 1 Ei, verquirlt
- 2 - 3 geh. EL Staubzucker
- 2 TL Zitronensaft
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 2060 kJ / 492 kcal
- Protein
- 14 g
- Karbonhidrat
- 57 g
- Yağ
- 22 g
- Doymuş Yağ
- 7 g
- Lif
- 8 g
- Sodyum
- 48 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Polsterzipfl
2h 10 min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Nussbeugerl
1h 55 min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Nusskipferl
2 Std.
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Apfelschlangerl
2 Std.
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Marillen-Topfen-Tascherl
1 Std. 15 Min