Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Germteig
- 150 g Milch
- 60 g Zucker
- 30 g frische Germ
- 100 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 500 g Weizenmehl, glatt
Mohnfülle
- 300 g Mohnsamen (z. B. Graumohn aus dem Waldviertel)
- 280 g Milch
- 30 g Rum (isteğe bağlı)
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 100 g Powidl
- 100 g Rosinen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Fertigstellung und Glasur
-
Rapsöl
veya Kokosöl zum Einfetten - 1 Ei, verquirlt
- 2 - 3 geh. EL Staubzucker
- 2 TL Zitronensaft
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 2060 kJ / 492 kcal
- Protein
- 14 g
- Karbonhidrat
- 57 g
- Yağ
- 22 g
- Doymuş Yağ
- 7 g
- Lif
- 8 g
- Sodyum
- 48 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Brötchensonne
2 Std.
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Mohnstrudel
2h 30 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30 min
Mini-Schaumrollen
1h 40 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min