Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Germteig
- 250 g Milch
- 50 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 20 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, glatt und ggf. 1-2 EL mehr für den Teig
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
Mandelfülle
- 250 g Mandeln
- 80 g Wasser
- 120 g Zucker
- 20 g Orangensaft
- 10 g Honig
Glasur und Fertigstellung
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 2 EL Milch, etwas mehr zum Bestreichen
- 150 g Staubzucker
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 1110 kJ / 265 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 36 g
- Yağ
- 11 g
- Lif
- 3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Burgenländerkipferl
1h 25min
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Nusskipferl
2sa
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Heidelbeer-Zitronen-Zopf
3 Std.
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Mohnblume
2u. 20min
Nussbeugerl
1 Std. 55 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2sa 30 dk
Tante Poldis Nussgugelhupf
1sa 30 dk