Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Krem waniliowy
- 500 g mleka, w temp. pokojowej
- 100 g cukru
- 45 g mąki pszennej
-
10
g skrobi ziemniaczanej
veya 10 g skrobi kukurydzianej - 100 g żółtek (z 5-6 jajek), w temp. pokojowej
- 1 laska wanilii, tylko ziarna (patrz wskazówka)
- woda, schłodzona, do studzenia kremu
- kostki lodu, do studzenia kremu
Ciasto francuskie
- 200 g masła, zamrożonego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 90 g wody, schłodzonej
- 2 szczypty soli
Millefeuille
- cukier puder, do oprószenia
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 3236.3 kJ / 773.5 kcal
- Protein
- 13.7 g
- Karbonhidrat
- 72.9 g
- Yağ
- 48.5 g
- Doymuş Yağ
- 28.9 g
- Lif
- 1 g
- Sodyum
- 91.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Ganache czekoladowy
3 Std. 20 Min
Plaster miodu
1h 30min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5h 30min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1h 45 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10min
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2 godz. 50 min
Sos karmelowy
1h 30min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2h 30min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4h 40min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min