Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Baklava Hamuru
- 140 g süt
- 120 g sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 15 g sirke
- 45 g yoğurt
- 450 g un
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- buğday nişastası, bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
Baklavanın Hazırlanması
- 400 g ceviz
- 250 g tereyağı, oda sıcaklığında, tepsiyi yağlamak için ekstra tereyağı
- 150 g sıvı yağ
- buğday nişastası, bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
- 510 g şeker
- 800 g su
- 1 dilim limon
- Besin Değeri
- şuna göre 20 porsiyon
- Kalori
- 43701 kJ / 10445 kcal
- Protein
- 65 g
- Karbonhidrat
- 1037 g
- Yağ
- 725 g
- Lif
- 51 g
Alternatif tarifler
Yulaflı Tereyağlı Kurabiye
50 min
Frambuazlı ve Yeşil Çaylı Smoothie
15 Min
Tanıtım Menü 1
1 godz. 5 min
Acı Biberli Kek
2h
Chai Şurubu
Değerlendirme yok
Yumurtalı Glütensiz Makarna
1 Std. 45 Min
Güllü Antep Fıstıklı Lokum
26 godz. 50 min
Buharda Çikolatalı Kek
1 Std. 10 Min
Lokma
4 godz. 35 min
Medovik
3h 30min
İçli Köfte
2h
Pide
1 Std. 20 Min