Baklava

4.8 89 değerlendirme
Hazırlık 2sa
Toplam 6sa 30 dk
20 porsiyon

Malzemeler

Baklava Hamuru
  • süt
    140 g
  • sıvı yağ
    120 g
  • yumurta
    1
  • yumurta sarısı
    1
  • sirke
    15 g
  • yoğurt
    45 g
  • un
    450 g
  • tuz
    1 tutam
  • kabartma tozu
    1 paket
  • buğday nişastası bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
Baklavanın Hazırlanması
  • ceviz
    400 g
  • tereyağı oda sıcaklığında, tepsiyi yağlamak için ekstra tereyağı
    250 g
  • sıvı yağ
    150 g
  • buğday nişastası bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
  • şeker
    510 g
  • su
    800 g
  • limon
    1 dilim

Zorluk

ileri seviye


Besin Değeri şuna göre 20 porsiyon

Protein 65 g
Kalori 43701 kJ / 10445 kcal
Yağ 725 g
Lif 51 g
Karbonhidrat 1037 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...