Baklava
TM5 TM6

Baklava

4.8 (50 değerlendirme)

Malzemeler

Baklava Hamuru

  • 140 g süt
  • 120 g sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 15 g sirke
  • 45 g yoğurt
  • 450 g un
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • buğday nişastası, bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)

Baklavanın Hazırlanması

  • 400 g ceviz
  • 250 g tereyağı, oda sıcaklığında, tepsiyi yağlamak için ekstra tereyağı
  • 150 g sıvı yağ
  • buğday nişastası, bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
  • 510 g şeker
  • 800 g su
  • 1 dilim limon

Besin Değeri
şuna göre 20 porsiyon
Kalori
43701 kJ / 10445 kcal
Protein
65 g
Karbonhidrat
1037 g
Yağ
725 g
Lif
51 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler