Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 220 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
- 510 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 330 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 15 g soli
- skrobia ziemniaczana, do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
- 10 kostek lodu, do zaparowania piekarnika
- Besin Değeri
- şuna göre 1 kromkę
- Kalori
- 343 kJ / 81.9 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Karbonhidrat
- 17.4 g
- Yağ
- 0.4 g
- Doymuş Yağ
- 0.1 g
- Lif
- 0.8 g
- Sodyum
- 224.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chleb pszenny na zakwasie
12h
Żytni zakwas chlebowy
96sa
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 Std.
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5h 10min
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16 godz.
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17 Std. 25 Min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 Std. 30 Min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 Std. 45 Min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 Std. 20 Min
Chleb żytni na zakwasie
17 Std. 25 Min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 Std. 45 Min