Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
-
20
g smalcu
veya 20 g oleju rzepakowego - 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 800 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 400 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 400 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
sól selerowa, do smaku
veya sól, do smaku - majeranek, świeży, tylko liście, do dekoracji (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1697.8 kJ / 405.5 kcal
- Protein
- 17.7 g
- Karbonhidrat
- 16.8 g
- Yağ
- 29.3 g
- Doymuş Yağ
- 13.7 g
- Lif
- 1.7 g
- Sodyum
- 326.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Zupa z trzech główek czosnku
1h 30 min
Zupa czosnkowa
55min
Szołder (murzin) wielkanocny
2u. 45min
Zupa krem z wędzonym łososiem
20min
Sałaciorka
50min
Likier jajeczny z orzechami pekan
2h 20 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50min
Góralska kwaśnica
1h 30 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1 Std. 5 Min
Holenderska zupa musztardowa
30min