Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
-
20
g smalcu
veya 20 g oleju rzepakowego - 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 800 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 400 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 400 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
sól selerowa, do smaku
veya sól, do smaku - majeranek, świeży, tylko liście, do dekoracji (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1697.8 kJ / 405.5 kcal
- Protein
- 17.7 g
- Karbonhidrat
- 16.8 g
- Yağ
- 29.3 g
- Doymuş Yağ
- 13.7 g
- Lif
- 1.7 g
- Sodyum
- 326.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Kartoflanka
55 Min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Sałaciorka
50min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1h 10min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Zupa czosnkowa
55 Min
Zupa krem z pieczarek
20min
Zupa cebulowa
1h
Zupa krem czosnkowo-serowa
40min