Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 - 275 g bal
- 1400 g su
- 250 g demirhindi, kurutulmuş, ufalanmış (750 g su ile 12 saat ıslatılmış)
- 1 çubuk tarçın
- 2 - 3 adet karanfil
- 10 g zencefil, dilimlenmiş (0.5 cm)
- 1 tutam adaçayı yaprağı, kurutulmuş (isteğe bağlı)
- 1 - 2 tutam kurutulmuş ıhlamur (isteğe bağlı)
- ½ adet yıldız anason (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 836.7 kJ / 199.9 kcal
- Protein
- 1.3 g
- Karbonhidrat
- 52.9 g
- Yağ
- 0.4 g
- Lif
- 0 g
Alternatif tarifler
Portakal Soslu Ilık Bulgur Salatası
40 Min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2h
Zencefilli Limonata
10min
Reyhan Şerbeti
4 Std. 30 Min
Hibiskus Şerbeti
3 Std. 25 Min
Karidesli Şehriye Çorbası
40 Min
Badem Ezmesi
15 Min
Lokumlu Kıtır Çikolata
2 Std. 20 Min
Baharatlı Lübnan Ekmeği
3 Std. 20 Min
Demirhindi Şerbeti
13 godz. 30 min
İrmik Helvası
1 godz. 25 min
Hardallı Balzamik Sirke Sosu
10min