Cihazlar ve Aksesuarlar
Ballı Demirhindi Şerbeti
Hazırlık 10 dk
Toplam 5sa 50 dk
7 porsiyon
Malzemeler
-
bal250 - 275 g
-
su1400 g
-
demirhindi, kurutulmuş ufalanmış (750 g su ile 12 saat ıslatılmış)250 g
-
çubuk tarçın1
-
karanfil2 - 3 adet
-
zencefil dilimlenmiş (0.5 cm)10 g
-
adaçayı yaprağı, kurutulmuş (isteğe bağlı)1 tutam
-
kurutulmuş ıhlamur (isteğe bağlı)1 - 2 tutam
-
anason, bütün (isteğe bağlı)½ adet
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
1.3 g
Kalori
836.7 kJ /
199.9 kcal
Yağ
0.4 g
Lif
0 g
Karbonhidrat
52.9 g