Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 jajko
- 40 g wody, letniej
Dodatki
- 80 - 100 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 700 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 50 g oliwy z oliwek
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia blachy
- mąka pszenna, do oprószenia blachy
- 2 łyżki kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 1 - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
- pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
- filety z anchois, w oleju (ok. 70 g), odsączone z zalewy, do dekoracji
- Besin Değeri
- şuna göre 1 kawałek
- Kalori
- 587.8 kJ / 140.5 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Karbonhidrat
- 16.6 g
- Yağ
- 7.3 g
- Doymuş Yağ
- 1.1 g
- Lif
- 1.4 g
- Sodyum
- 213.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 Std. 50 Min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 Std. 20 Min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 Std. 20 Min
Podpłomyk cztery sery
55min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Tacos z krewetkami i ananasem
50min
Pikantna pizza
1h 30min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10min