Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Fleischmarinade
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 500 g Rotwein, trocken
- 200 g Rotweinessig
- 2 TL Salz
- 2 TL Zucker
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Nelken
- ¼ TL Piment, gemahlen
- 10 Wacholderbeeren
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 800 g weisses Kalbfleisch aus der Oberschale (aus der Schulter), in Würfeln (ca. 2 cm)
Semmelknödelteig
- 300 g Brötchen (3-4 Stück), 2-3 Tage alt, in dünnen Scheiben (1 cm), siehe Tipp
- 5 Stängel Petersilie, frisch, Blätter abgezupft
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g Bratbutter
- 220 g Milch
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- Bratbutter zum Einfetten
Sauerbratenragout und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Bratbutter
- 100 g Wasser
-
1
geh. TL Fleischbouillon Paste
veya 1 Fleischbouillonwürfel -
1
TL Zuckerrübensirup
veya 1 TL Zucker - 80 g Rosinen, alle Sorten
-
140
g Gewürzprinten, in Stücken
veya 140 g Pumpernickel-Brot, in Stücken - 100 g Rahm
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 3073 kJ / 734 kcal
- Protein
- 40 g
- Karbonhidrat
- 58 g
- Yağ
- 32 g
- Lif
- 5.1 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Paniermehl
5min
Fleischbouillon Paste
45 Min
Paniermehl
5min
Spaghetti Carbonara
35 Min
Sauce Hollandaise
15min
Mayonnaise
5min
Rippli mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1 Std.
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1 Std. 30 Min
Kartoffelsalat Badische Art
6h
Pulled-Pork im Burger
3h
Apfelrotkohl
1 Std. 10 Min
Bernerplatte
1h 15min