Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1200 g wody
- 250 g ryżu do sushi
- 20 g octu ryżowego, plus 2 łyżki do zaprawy
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka pasty wasabi
- 2 łyżki majonezu (kewpie, patrz wskazówka)
- 2 łyżeczki sosu sriracha
- 200 g tuńczyka, świeżego (sashimi, patrz wskazówka), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem, pokrojone na 2 mm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 4 płaty wodorostów nori
- 2 łyżki ziaren sezamu, prażonych
- Besin Değeri
- şuna göre 1 sztukę
- Kalori
- 114 kJ / 27.1 kcal
- Protein
- 1.9 g
- Karbonhidrat
- 2.5 g
- Yağ
- 1 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sushi nigiri
1h
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1h 20min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1h 30min
Sushi z pieczarkami portobello
1h 30min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2h 45min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
1h 30min
Majonez japoński (kewpie)
15 Min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 godz. 50 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z wędzonym łososiem
1h 20min
Ryż do sushi
1h
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1h 20min