Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 140 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 - 180 g chudego boczku wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 25 g oleju rzepakowego
- ¾ łyżeczki soli
- 1000 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (isteğe bağlı)
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona (isteğe bağlı) -
¾
łyżeczki majeranku, suszonego
veya ¾ łyżeczki tymianku, suszonego - pieprz czarny, świeżo mielony, ilość do oprószenia
- koperek, świeży, tylko liście, ilość do podania
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1601.4 kJ / 382.5 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Karbonhidrat
- 30.8 g
- Yağ
- 27 g
- Lif
- 3.4 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1u.
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1h 15min
Sałaciorka
50min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1h 35min
Zupa brukselkowo-serowa
35min
Wodzionka
25min
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25min