Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1000 g amêijoas frescas e limpas
- Água q.b. p/ demolhar
- 2 c. sopa de sal, mais q.b. p/ temperar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 70 g manteiga
- 100 g vinho branco
- 1 limão, só o sumo
- 1 pitada de pimenta
- 15 g farinha tipo 65
- 10 g salsa, mais q.b. picada p/ guarnecer
- 2 gemas de ovo
- Salsa picada q.b. p/ guarnecer
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dose
- Kalori
- 1234 kJ / 295 kcal
- Protein
- 22 g
- Karbonhidrat
- 9 g
- Yağ
- 14 g
- Lif
- 1 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Mexilhões com molho de natas e coentros
40min
Frango com molho de leitão
1h
Mexilhões com molho de vinho branco
45 min
Bacalhau à Zé do Pipo
1h
Caldeirada de amêijoas
2h 45 min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Bacalhau gratinado com maionese
1h 20min
Sapateira recheada
5min
Polvo à lagareiro
1h 30min
Bacalhau à moda de Braga
40min
Francesinha
1h
Amêijoas à Bulhão Pato
2h 40min