Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 30 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli szalotki, pokrojonej na kawałki
- 150 - 200 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
- 5 gałązek tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 ½ łyżeczki soli
- 280 g wody
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 550 - 650 g mąki pszennej chlebowej (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- Besin Değeri
- şuna göre 1 kawałek
- Kalori
- 791.8 kJ / 189.2 kcal
- Protein
- 5.2 g
- Karbonhidrat
- 33.8 g
- Yağ
- 4.7 g
- Lif
- 2 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Focaccia z cebulą
2hod. 20min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2hod. 20min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 Std. 10 Min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 Std. 50 Min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 Std. 45 Min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Focaccia
2 Std. 50 Min
Chrupiąca focaccia
2 Std. 10 Min