Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Teig
- 30 g frische Hefe
- 250 g Milch
- 80 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag
- 180 g Mehl
- 60 g Hartweizengrieß
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1300 g Äpfel, säuerlich (z.B. Boskop)
- 5 EL Zitronensaft
- 150 g Holunderbeergelee
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 693 kJ / 166 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 23 g
- Yağ
- 7 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2h 20min
Zwetschgenkuchen
2h
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2h
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h