Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Teig
- 30 g frische Hefe
- 250 g Milch
- 80 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag
- 180 g Mehl
- 60 g Hartweizengrieß
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1300 g Äpfel, säuerlich (z.B. Boskop)
- 5 EL Zitronensaft
- 150 g Holunderbeergelee
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 693 kJ / 166 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 23 g
- Yağ
- 7 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Rhabarber-Streuselkuchen
2u.
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Pflaumenstreifen mit Streuseln
2 Std. 10 Min
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3h
Streusel
5 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Käsekuchen mit Mohn
7h
Zwetschgenkuchen
2u.