Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Teig
- 175 g Butter, kalt, in Stücken
- 140 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 3 Eigelb
- 30 g Wasser, eiskalt
Vanillecreme
- 500 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
Gefüllte Äpfel
- 50 g Mandeln
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 7 Äpfel, säuerlich (à ca. 150 g), z.B. Elstar
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst
Schmandcreme und Fertigstellung
- 100 g Zucker
- 250 g Magerquark
- 750 g Schmand
-
3
EL Mandellikör
veya 3 EL Orangensaft - 100 g Aprikosenkonfitüre
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 1642 kJ / 392 kcal
- Protein
- 7 g
- Karbonhidrat
- 44 g
- Yağ
- 19 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Gigantischer Apfelkuchen
1h 30min
Himmelstorte
1h 40min
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Frankfurter Kranz
6hod.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Rührkuchen mit Obst
1h
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Zitronen-Baiser-Kuchen
3h
Apfel-Wein-Tarte
3h
Festlicher Gewürzkuchen
96 Std.
Reistorte mit Roter Grütze
3h