
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 - 200 g Parmesan peyniri, küçük parçalara bölünmüş (2 cm), (bk. öneriler)
Bolonez Sosu
- 200 g karışık sebze (ör. kereviz sapı, havuç, soğan), küçük parçalara bölünmüş (3 cm)
- 40 g zeytinyağı
- 800 g dana kıyma, 3-4 parçaya bölünmüş
-
100
g su
veya 100 g sek beyaz şarap - 300 g doğranmış domates konservesi
- 1 - 1 ½ tk tuz, damak tadına göre
- ½ - 1 tk karabiber, damak tadına göre
Beşamel Sos
- 1000 g süt
- 80 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
- 100 g un
- 1 tk tuz
- 1 - 2 tutam toz muskat
Lazanya ile birleştirme
- tereyağı, yağlamak ve süslemek için
- 30 - 40 g tereyağı, parçalara bölünmüş (1 cm)
- 200 - 220 g kurutulmuş lazanya yaprağı, ön pişirme gerektirmeyen, 12 yaprak ( yakl.10 cm x 20 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 4161 kJ / 994 kcal
- Protein
- 50 g
- Karbonhidrat
- 53 g
- Yağ
- 64 g
- Lif
- 4 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Portakallı ve Tarçınlı Çörekler
5 Std. 30 Min
Patates Püresi
50min
Bearnez Soslu Az Pişmiş Bonfile (vakumda pişirme)
2u. 20min
Dana Etli Bolonez
45min
Fener Balığı ve Karides Çorbası
1h 15min
Bolonez Sos
1h 5min
Somonlu Sebzeli Makarna
35min
Hollandez sos
20min
Beşamel Sos
15 min
Somonlu ve Ispanaklı Arpa Şehriye
40min
Sebzeli Etli Püre
35min
Kaşar Peynirli Domates Çorbası
40min