Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 - 200 g Parmesan peyniri, küçük parçalara bölünmüş (2 cm), (bk. öneriler)
Bolonez Sosu
- 200 g karışık sebze (ör. kereviz sapı, havuç, soğan), küçük parçalara bölünmüş (3 cm)
- 40 g zeytinyağı
- 800 g dana kıyma, 3-4 parçaya bölünmüş
-
100
g su
veya 100 g sek beyaz şarap - 300 g doğranmış domates konservesi
- 1 - 1 ½ tk tuz, damak tadına göre
- ½ - 1 tk karabiber, damak tadına göre
Beşamel Sos
- 1000 g süt
- 80 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
- 100 g un
- 1 tk tuz
- 1 - 2 tutam toz muskat
Lazanya ile birleştirme
- tereyağı, yağlamak ve süslemek için
- 30 - 40 g tereyağı, parçalara bölünmüş (1 cm)
- 200 - 220 g kurutulmuş lazanya yaprağı, ön pişirme gerektirmeyen, 12 yaprak ( yakl.10 cm x 20 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 4161 kJ / 994 kcal
- Protein
- 50 g
- Karbonhidrat
- 53 g
- Yağ
- 64 g
- Lif
- 4 g
Alternatif tarifler
Ballı Glaze Havuç (vakumda pişirme)
1h 10min
Zeytinyağlı Enginar
1h
Elmalı Tart
1h
Mango Soslu Somon ile Taze Fasulye ve Havuç
1h
Bonfile ve Meksika fasulyeli Tex-Mex Tortilla
1h 20min
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Değerlendirme yok
Susamlı Yapışkan Tavuk
40 min
Kremalı Mantar Soslu Patatesli Somon
50 min
Tiramisu
6 godz. 20 min
Patates Püresi
50 min
Bolonez Sos
1h 5min
Beşamel Sos
15 Min