Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 - 200 g Parmesan peyniri, küçük parçalara bölünmüş (2 cm), (bk. öneriler)
Bolonez Sosu
- 200 g karışık sebze (ör. kereviz sapı, havuç, soğan), küçük parçalara bölünmüş (3 cm)
- 40 g zeytinyağı
- 800 g dana kıyma, 3-4 parçaya bölünmüş
-
100
g su
veya 100 g sek beyaz şarap - 300 g doğranmış domates konservesi
- 1 - 1 ½ tk tuz, damak tadına göre
- ½ - 1 tk karabiber, damak tadına göre
Beşamel Sos
- 1000 g süt
- 80 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
- 100 g un
- 1 tk tuz
- 1 - 2 tutam toz muskat
Lazanya ile birleştirme
- tereyağı, yağlamak ve süslemek için
- 30 - 40 g tereyağı, parçalara bölünmüş (1 cm)
- 200 - 220 g kurutulmuş lazanya yaprağı, ön pişirme gerektirmeyen, 12 yaprak ( yakl.10 cm x 20 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 4161 kJ / 994 kcal
- Protein
- 50 g
- Karbonhidrat
- 53 g
- Yağ
- 64 g
- Lif
- 4 g
Alternatif tarifler
Krep
1 Std. 15 Min
Tiramisu
6h 20min
Ballı Bademli Pasta
30min
Kremalı Mantar Çorbası
20min
Mantarlı Risotto (2 porsiyon)
35 min
Beşamel Soslu Peynirli Karnabahar
55 Min
Beşamel Sos
15 Min
Elmalı ve Böğürtlenli Turta
2h
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1 Std.
Patates Püresi
50 min
Glütensiz Beşamelli Sütlü Domates Çorbası
1 Std.
Bolonez Sos
1 Std. 5 Min