
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Nyonya sauce
- 5 fresh red chillies deseeded
- 150 g tomatoes cut in wedges
- 100 g shallots (approx 8 shallots)
- 5 garlic cloves
- 3 stalks fresh lemongrass white part only
- 2 stalks torch ginger flowers (bunga kantan), buds only
- 12 bird's eye chillies (chilli padi)
- 50 g cooking oil
- 20 kesum leaves
- 3 - 5 tbsp tamarind paste
- 6 tbsp water
- 1 tbsp sugar
- 1 tsp shrimp paste (belacan) toasted
- 1 tsp salt
- 3 tbsp lime juice
Steamed fish
- 800 g water
- 800 g pomfret fish (1 whole fish), gutted and descaled, scored (see tips)
- 50 g ladies' fingers (okra) (approx 5 ladies‘ fingers), cut in pieces (2 cm)
- 100 g brown onions cut in wedges
- 100 g tomatoes cut in wedges
- 1 sprig fresh coriander leaves only, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 432 kcal / 1807.5 kJ
- Protein
- 41.5 g
- Yağ
- 21.7 g
- Karbonhidrat
- 15.9 g
- Lif
- 2 g