Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 EL Butter zum Einfetten
-
2
EL Grieß (Weich- oder Hartweizengrieß), zum Ausstreuen,
veya 2 EL Haferflocken oder Leinsamen, zum Ausstreuen -
250
g Dinkelkörner
veya 250 g Weizenkörner - 1250 g Wasser
-
10
g Zuckerrübensirup
veya 10 g Honig -
20
g frische Hefe
veya 2 TL Trockenhefe (8 g) - 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 10 g Balsamico, dunkel
- 1 TL Salz
-
100
g Sonnenblumenkerne
veya 60 - 80 g Kerne, gemischt (z.B. Kürbiskerne, Leinsamen)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 409 kJ / 98 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 12 g
- Yağ
- 4 g
- Lif
- 2.1 g
Alternatif tarifler
Landbrot Backhausart
2sa
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Vollkornbrot
4 godz.
Dinkel-Körner-Brot
1sa 30 dk
Dinkelbrot
1sa 30 dk
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Dinkel-Roggen-Brot
1sa 15 dk
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1sa 30 dk
Sonnenblumenbrot
1 Std. 20 Min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35min
Vollwertbrot
2u. 20min