Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Strudelteig (für 2 Strudel)
- 125 g Milch
-
30
g Feinkristallzucker
veya 30 g Honig - 20 g frische Germ
- 40 g Butter, weich, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 1 Eidotter
- ½ Bio-Zitrone, Schale abgerieben
- ½ TL Salz
Nussfülle
- 250 g ganze Nüsse, gemischt (Walnüsse und Haselnüsse)
- 180 g Milch
- 90 g Feinkristallzucker
- 25 g Butter
- ½ Bio-Zitrone, Schale abgerieben
- 50 g Semmelbrösel
- 30 g Rosinen
- 15 g Rum
- ½ TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung des Strudels
- Weizenmehl für die Arbeitsfläche
- 1 Eidotter
- 2 EL Milch
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stücke
- Kalori
- 832 kJ / 199 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 17 g
- Yağ
- 13 g
- Lif
- 1.8 g
Alternatif tarifler
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Nusskipferl
2h
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Topfenstrudel
2h 10min
Polsterzipfl
2h 10min
Nussbeugerl
1 Std. 55 Min
Topfengolatschen
50min
Faschingskrapfen
2h 45min
Apfelschlangerl
2h
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Schnelle Biskuitroulade
30min