Makarna Sosları - Thermomix®'te Daima Lezzetli ve Hızlı

Oldukça kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan makarnalar, mutfaktaki kurtarıcılarımızdır. Aynı zamanda besleyici ve doyurucu olmasıyla sofralarımızda sıkça yer alır. Thermomix ile hazırlayacağınız farklı soslarla siz de makarnalarıza eşsiz bir lezzet katmak için rehberimize göz atın.

Üç Klasik Makarna Sosu Tarifi

Makarna sosları genellikle üç ana türe ayrılır - domates bazlı, kremalı, aromatik bitki ve bitkisel yağlı soslar. Her zaman kullanabileceğiniz bu üç ana sosun Thermomix ile hazırlanması çok kolaydır.

1. Domates Bazlı Soslar: Geleneksel olarak spagetti ile servis edilen klasik bir Domates Sosu için taze veya konserve domates, sarımsak, soğan ve zeytinyağı kullanın.

2. Kremalı Soslar: Bu türün klasik soslarından biri krema, Parmesan, tereyağı ve sarımsaklı Alfredo Sos'tur. Alfredo soslu makarnayı, ızgara et veya tavuk ve hafif bir salata ile servis ederek sevdiklerinize doyurucu bir öğün hazırlayabilirsiniz.

3. Aromatik Bitki ve Yağ Bazlı Soslar: Pesto Sosu, uzun süre derin dondurucuda veya 10 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Pesto sosu istediğiniz bir haşlanmış makarna ile karıştırıp hızlı bir lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Klasik pesto sosta kullanılan fesleğen yerine kuru domates, roka veya bebek ıspanak gibi sebzeler kullanıp farklı lezzetler de yaratabilirsiniz.

Makarna Haşlama

Spagettiyi Thermomix®'te hızlı ve kolay bir şekilde pişirin. Makarnayı Varoma tabağından süzün ve servis etmek için en sevdiğiniz sos ile karıştırın.

Makarna ve Sos Kombinasyonları

Mükemmel kombinasyon için doğru makarna ve sosu eşleştirmek önemlidir. Gerçekten yaratıcı olmak istiyorsanız, yüzlerce makarna çeşidi vardır, ancak çoğu süpermarkette bunlardan yalnızca bir kısmı yaygın olarak bulunur. Bu klasiklerden ilham alın, ancak bir makarnayı sosla eşleştirmek için kesin kuralların olmadığını unutmayın.

  • Spagetti, farklı sos tipleriyle en uyumlu olan makarnadır. Özellikle domates bazlı soslar ve deniz ürünlü hafif soslarla son derece uyumludur.
  • Tagliatelle, lazanya ve fettuccine gibi makarna tipleri yoğun et içeren soslar ve kremalı soslarla birbirlerini çok iyi tamamlarlar.
  • Burgu makarna, pesto gibi yağ ve aromatik bitki bazlı akışkan soslar için çok uygundur.
  • Dirsek makarna ve penne gibi tüp şeklindeki makarna tipleri yoğun sebzeli soslar ve etli soslarla uyum sağlarlar.

Artık temelleri biliyorsunuz, ailenizin favori yemeklerini bulana kadar kendi kombinasyonlarınızı deneyerek eğlenin.

Makarnayı Soslar Tamamlar

Bazı makarna tarifleri tek başlarına eksiksiz bir öğün oluştururlar. Ton Balıklı Makarna, içindeki bol miktarda sebze ve balık ile çok besleyicidir. Labne peynirli ve mantarlı penne o kadar pratik ve lezzetli ki, sık sık pişirmek isteyeceksiniz. Pratik bir salata ile servis yapın, işte akşam yemeğiniz hazır. Daha etkileyici bir makarna için Domates Soslu ve Enginarlı Cannelloni'yi deneyin. Her seferinde lezzeti tam on ikiden vurun. Kıymalı Domates Sosunu bir de Tam Buğdaylı Makarna ile deneyin.

Taze Makarna mı, Kuru Makarna mı?

Taze makarna satın almak çoğu zaman hayal kırıklığı yaratabilir. Kaliteli bir kuru makarna genellikle mağazadan satın alınan taze makarnadan daha iyidir. Hayal kırıklığı yaratmayan ve ev yapımı taze makarnalar yapmak Thermomix ile çok kolay. Haydi makarna hamurunuzu seçip ona uygun bir sos bulun ve yaratıcılığınızı konuşturun.