Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 290 g süt
- 100 g ayçiçek yağı, yağlamak için ekstra ayçiçek yağı
- 10 g instant kuru hamur mayası
- 175 g şeker
- 470 g un, , serpmek için ekstra un
- 1 tk tuz
- 1 yumurtanın akı (yakl. 30 g)
- 160 g tahin
- 80 g su, yumurta sarıları ile çırpmak için ekstra 1 tk su
- 1 yumurta sarısı
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 1100.3 kJ / 263 kcal
- Protein
- 5.6 g
- Karbonhidrat
- 34.5 g
- Yağ
- 12.1 g
- Doymuş Yağ
- 1.8 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 160.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sultan Lokumu
40 Min
Kıbrıs Tatlısı
8h 45 min.
Ispanaklı Kek
50 Min
Tahinli Zeytinyağlı Bisküvi
1 godz. 25 min
Yaş Kek
1h 45 min
Çörek Otlu Kurabiyeler
1h 50 min
Süt Helvası
2h 25min
Elmalı Sıcak Çay
40 Min
Sotelenmiş Biberler (200 g)
20 Min
Haşhaşlı Ponçik
1h 30 min
Trileçe
6 Std. 55 Min
Bardak Tatlısı
8 Std. 15 Min