Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Syrup
- 220 g caster sugar
- 110 g water
- 1 lemon, rind thinly peeled
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 tsp whole cloves
- 3 - 4 cinnamon quills
Custard
- 1 tsp unsalted butter, plus extra to grease and 150 g melted, to brush
- 6 egg yolks
- 180 g caster sugar
- 180 g fine semolina
- 1500 g milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 12 sheets filo pastry
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1472.5 kJ / 351.9 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Karbonhidrat
- 63.3 g
- Yağ
- 7.6 g
- Doymuş Yağ
- 3.8 g
- Lif
- 1.3 g
- Sodyum
- 160.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Greek Fava dip
50min
Soula's Spanakopita
1 godz. 35 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2h
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 Std. 20 Min
Balinese Betutu chicken
5h 35min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4h 45min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 godz. 15 min
White chocolate and tropical trifle
1h 45min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h