Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Syrup
- 220 g caster sugar
- 110 g water
- 1 lemon, rind thinly peeled
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 tsp whole cloves
- 3 - 4 cinnamon quills
Custard
- 1 tsp unsalted butter, plus extra to grease and 150 g melted, to brush
- 6 egg yolks
- 180 g caster sugar
- 180 g fine semolina
- 1500 g milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 12 sheets filo pastry
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1472.5 kJ / 351.9 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Karbonhidrat
- 63.3 g
- Yağ
- 7.6 g
- Doymuş Yağ
- 3.8 g
- Lif
- 1.3 g
- Sodyum
- 160.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Baklava cheesecake
25 Std. 45 Min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
Red Velvet Waffle
20 dk
Charlotte Russe
3 Std.
Italian Easter bread
3h 50 min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 Std. 20 Min
Marbled meringue gateau
2h 35 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Tropical upside down pineapple cake
1h 10min
Classic Polish 'tort'
2 godz. 25 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min