Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Syrup
- 220 g caster sugar
- 110 g water
- 1 lemon, rind thinly peeled
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 tsp whole cloves
- 3 - 4 cinnamon quills
Custard
- 1 tsp unsalted butter, plus extra to grease and 150 g melted, to brush
- 6 egg yolks
- 180 g caster sugar
- 180 g fine semolina
- 1500 g milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 12 sheets filo pastry
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1472.5 kJ / 351.9 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Karbonhidrat
- 63.3 g
- Yağ
- 7.6 g
- Doymuş Yağ
- 3.8 g
- Lif
- 1.3 g
- Sodyum
- 160.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Lebanese-style hommus
13 godz. 15 min
Ciabatta olive sticks
2u. 5min
Pickled Mushrooms
6 Std. 30 Min
Vegetable and herb seasoning
4h
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 godz. 20 min
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
1h
Red rice using rice mode
55 min
Pancit Palabok (rice noodles with chicken ragout and shrimp)
1 godz. 20 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Pistachio and lemon curd cake
1h 15min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min