Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lebkuchenteig
- 370 g Weizenmehl, glatt
- 20 g Lebkuchengewürz
- 1 TL Natron
- 2 Eier (Größe M)
- 250 g Rohrohrzucker
- 50 g Honig
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Füllung und Lebkuchen backen
- 80 g Haselnüsse, geröstet
- 120 g Pflaumen, getrocknet, ohne Kern (Softpflaumen)
- 240 g Powidl
- 25 g Rum
- 1 Ei, verquirlt
Schokoglasur und Fertigstellung
-
350
g Schokoglasur-Drops
veya 350 g Kakaoglasur-Drops
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 324 kJ / 77 kcal
- Protein
- 1 g
- Karbonhidrat
- 12 g
- Yağ
- 3 g
- Doymuş Yağ
- 0.4 g
- Lif
- 0.8 g
- Sodyum
- 7 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Florentiner mit Mürbteig
1 Std. 20 Min
Linzerkipferl
1 godz. 10 min
Kokosbusserl
25h
Eisenbahner von Dr. Oetker
1h 30min
Eierlikörkekse von Dr. Oetker
1 Std. 20 Min
Kaffeekrapferl
2 godz.
Brabanter Knöpfe
1h 30min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Weinkekse
1h 30min
Elisenlebkuchen
2h 40min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Osternest aus Germteig
2 godz.