Ayam Kukus dengan Saus Cabai

Ayam Kukus dengan Saus Cabai

5.0 1 değerlendirme
Hazırlık 5 dk
Toplam 30 dk
4 porsi

Malzemeler

  • air
    600 g
  • paha ayam, dengan kulit dan tulang (berkisar 2 paha ayam utuh)
    500 g
  • garam
    ½ sdt
  • jahe segar
    3 irisan
  • daun bawang potong sepanjang 4 cm
    1
  • siung bawang putih
    2
  • minyak cabai (chilli oil)
    3 sdm
  • kecap asin
    1 sdm
  • cuka
    1 sdt
  • gula
    1 sdt
  • cabai kering biji dibuang, potong sepanjang 1 cm
    2
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    1 sdt
  • minyak wijen hitam (dipanggang)
    ½ sdt
  • ketumbar segar daun saja, untuk hiasan
    1 tangkai
  • biji wijen putih disangrai, untuk hiasan
    1 jumput

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 porsi

Protein 15 g
Kalori 1372 kJ / 327 kcal
Yağ 28 g
Karbonhidrat 4 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...

Tümünü göster