Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 240 g Möhren, in Stücken
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 25 g Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
- 385 g Wasser
- 60 g Zuckerrübensirup
- 290 g Roggenmehl Type 1150
- 410 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- ¼ TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz
- Öl zum Einfetten
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 599 kJ / 143 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 30 g
- Yağ
- 1 g
- Doymuş Yağ
- 0 g
- Lif
- 4.8 g
- Sodyum
- 252 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1óra 30p
Blumenbrot
2 godz. 40 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Irisches Buttermilchbrot
45 Min
Weizen-Dinkel-Brot
1óra 30p
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 Std.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.