Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Chicken
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, each thigh cut into 8 pieces
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp sea salt
- 150 g natural yoghurt
- 120 g tandoori paste (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
Butter sauce
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 1 black cardamom pod
- 1 tsp fenugreek seeds
- 45 g ghee (see Tips)
- 180 g brown onion (approx. 1-2 onions), cut in quarters
- 20 g fresh ginger, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 tsp sea salt
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut in half (optional)
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g water
- 70 g cashews, plus extra to garnish
- 10 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves to garnish
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2177.5 kJ / 518.5 kcal
- Protein
- 30.9 g
- Karbonhidrat
- 15.3 g
- Yağ
- 36.3 g
- Doymuş Yağ
- 16.2 g
- Lif
- 8.2 g
- Sodyum
- 1095.3 mg
Alternatif tarifler
Chicken korma with cashews
30 min
Korma spice blend
5 Min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Creamy beef curry
1h 15min
Biryani-style rice
1h 5min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 Std. 10 Min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 Std. 35 Min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Tandoori paste
5 Min