
Cihazlar ve Aksesuarlar
Tayvan Usulü Buharda Etli Yapışkan Pirinç
Hazırlık 25 dk
Toplam 2sa 30 dk
10 fincan
Malzemeler
Tatlı acı biber sosu
-
acı sos1 yk
-
ketçap2 yk
-
şeker30 g
-
su100 g
-
patates nişastası½ tk
Etlı Yapışkan Pirinç
-
dana bonfile şeritler halinde kesilmiş (5 cm x 1 cm x 0.5 cm)200 g
-
kurutulmuş shiitake mantarı yumuşaması için ıslatılmış, şeritler halinde kesilmiş20 g
-
kurutulmuş karides50 g
-
kabuksuz, kavrulmuş, tuzsuz yer fıstığı süslemek için iri doğranmış10 g
-
soya sosu50 g
-
şeker30 g
-
toz beyaz biber1 tutam
-
dana bonfile küçük şeritler halinde kesilmiş (5 cm x 1 cm x 0.5 cm)200 g
-
riviera zeytinyağı30 g
-
kurutulmuş shiitake mantarı (yakl. 20 g), yumuşaması için ıslatılmış, şeritler halinde kesilmiş12 - 15 adet
-
yapışkan pirinç yıkanmış, minimum 1 saat suda bekletilmiş, süzdürülmüş (bk. öneriler)450 g
-
su600 g
-
kişniş yaprağı süslemek için5 dal
-
kabuksuz, kavrulmuş, tuzsuz yer fıstığı iri doğranmış, süslemek için10 g
Besin Değeri şuna göre 1 fincan
Kalori
278 kcal /
1163 kJ
Protein
12 g
Yağ
5 g
Karbonhidrat
45 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

Dünya Turu
23 Tarif
Türkiye
Türkiye

Her Katında Ayrı Lezzet
72 Tarif
Türkiye
Türkiye