Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Teig
- 175 g Butter, kalt, in Stücken
- 140 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 3 Eigelb
- 30 g Wasser, eiskalt
Vanillecreme
- 500 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
Gefüllte Äpfel
- 50 g Mandeln
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 7 Äpfel, säuerlich (à ca. 150 g), z.B. Elstar
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst
Schmandcreme und Fertigstellung
- 100 g Zucker
- 250 g Magerquark
- 750 g Schmand
-
3
EL Mandellikör
veya 3 EL Orangensaft - 100 g Aprikosenkonfitüre
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 1642 kJ / 392 kcal
- Protein
- 7 g
- Karbonhidrat
- 44 g
- Yağ
- 19 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 godz.
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Käsekuchen mit Mohn
7hod.
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 godz. 25 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Tortenboden
45 min
Apfelkuchen satt
1 godz. 30 min
Himmelstorte
1hod. 40min