Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Teig
- 175 g Butter, kalt, in Stücken
- 140 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 3 Eigelb
- 30 g Wasser, eiskalt
Vanillecreme
- 500 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
Gefüllte Äpfel
- 50 g Mandeln
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 7 Äpfel, säuerlich (à ca. 150 g), z.B. Elstar
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst
Schmandcreme und Fertigstellung
- 100 g Zucker
- 250 g Magerquark
- 750 g Schmand
-
3
EL Mandellikör
veya 3 EL Orangensaft - 100 g Aprikosenkonfitüre
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 1642 kJ / 392 kcal
- Protein
- 7 g
- Karbonhidrat
- 44 g
- Yağ
- 19 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Gigantischer Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Waldmeister-Erdbeer-Torte
6h 30 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Tortenboden
45min
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Butter-Apfel-Kuchen
3h