Uyumlu sürümler
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pulut kunyit
- 500 g glutinous rice, rinsed
- 1000 g water
- 1 tsp ground turmeric
- 2 dried tamarind pieces (asam keping)
- 2 tsp salt
- 2 pandan leaves, tied into knots
Rendang Tok
- 1250 g fresh coconut milk
- 2 ½ tsp salt
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp black peppercorns
- 4 cloves
- 1 star anise
- 15 dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 100 g shallots
- 2 garlic cloves
- 15 g fresh ginger
- 20 g fresh turmeric
- 20 g fresh galangal
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 50 g water
- 100 g toasted coconut paste (kerisik) (see tips)
- 2 dried bay leaves
- 5 kaffir lime leaves
- 30 g virgin coconut oil
- 1000 g beef chuck, cut in cubes (5 cm)
- 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 5041 kJ / 1206 kcal
- Protein
- 47 g
- Karbonhidrat
- 103 g
- Yağ
- 72 g
- Doymuş Yağ
- 57 g
- Lif
- 11 g
- Sodyum
- 1209 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Chicken Rendang
45 min
Nasi Lemak
45 min
Tom Yum Goong
30 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Masala Squid
25 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min