Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g water
- 100 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 3 level tsp dried yeast (10 g)
- 1 tsp sugar
- 550 g flour, plus extra for dusting
- 100 g fine semolina
- 1 ½ tsp salt
- 100 g fresh za’atar leaves, washed and dried
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 728 kJ / 174 kcal
- Protein
- 3.9 g
- Karbonhidrat
- 25.3 g
- Yağ
- 6.3 g
Alternatif tarifler
'Qamar el-din' juice
5 min
Umali
1 Std. 25 Min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Spiced lamb flatbread
1hod. 50min
Wholemeal bread with green olives and za'atar
2h
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Middle eastern stuffed chicken
2 Std. 25 Min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Iranian Barbari
2h 30min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min