Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 EL Butter zum Einfetten
-
2
EL Grieß (Weich- oder Hartweizengrieß), zum Ausstreuen,
veya 2 EL Haferflocken oder Leinsamen, zum Ausstreuen -
250
g Dinkelkörner
veya 250 g Weizenkörner - 1250 g Wasser
-
10
g Zuckerrübensirup
veya 10 g Honig -
20
g frische Hefe
veya 2 TL Trockenhefe (8 g) - 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 10 g Balsamico, dunkel
- 1 TL Salz
-
100
g Sonnenblumenkerne
veya 60 - 80 g Kerne, gemischt (z.B. Kürbiskerne, Leinsamen)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 409 kJ / 98 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 12 g
- Yağ
- 4 g
- Lif
- 2.1 g
Alternatif tarifler
Dinkel-Körner-Brot
1 Std. 30 Min
Dinkelbrot
1 Std. 30 Min
Leinsamenbrot
1 Std. 30 Min
Vollkornbrot
4 Std.
Sportler-Brot
3h 50 min
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 Std. 30 Min
Vollwertbrot
2h 20min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min