Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Belag
- 700 g reife Birnen, geschält, geviertelt, entkernt (z.B. Forelle oder Williams)
- 2 EL Zitronensaft
Rührteig
- 75 g Mohn
- 2 Stücke Orangenschale (à 1 x 4 cm)
- 125 g Zucker
- 180 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 3 Eier, zimmertemperiert
- 150 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 75 g Schmand
Guss
- 100 g Rotwein
- 100 g Kirschsaft
- 50 g Zucker
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- ½ TL Zimt
- 15 g Speisestärke
- 50 g Orangensaft
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 1389 kJ / 332 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 34 g
- Yağ
- 18 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Rhabarber-Mandel-Torte
4 godz. 30 min
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45min
Topfentorte mit Birnen
4 godz. 30 min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30min
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 Std.
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Apfelkuchen satt
1h 30min