Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Belag
- 700 g reife Birnen, geschält, geviertelt, entkernt (z.B. Forelle oder Williams)
- 2 EL Zitronensaft
Rührteig
- 75 g Mohn
- 2 Stücke Orangenschale (à 1 x 4 cm)
- 125 g Zucker
- 180 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 3 Eier, zimmertemperiert
- 150 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 75 g Schmand
Guss
- 100 g Rotwein
- 100 g Kirschsaft
- 50 g Zucker
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- ½ TL Zimt
- 15 g Speisestärke
- 50 g Orangensaft
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 1389 kJ / 332 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 34 g
- Yağ
- 18 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2ωρ. 20 λεπτ.
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 godz. 10 min
Topfentorte mit Birnen
4 godz. 30 min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1 godz. 40 min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 Std.
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Birnen-Schoko-Kuchen
1 godz. 15 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min