Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Coriander chilli chutney
- 120 g fresh coriander (2-3 bunches), leaves, stalks and roots, cut into thirds (see Tips)
- 50 g fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (approx. 2-3 chillies)
- 1 tbsp lemon juice
- 50 g olive oil
- 1 tsp sea salt
Tarka dal
- 250 g red lentils
- hot water, for soaking
- 2 tbsp ghee (see Tips)
- ¼ tsp cumin seeds
- 20 fresh curry leaves
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into halves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into halves
- 600 g water
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground turmeric
- 200 g fresh tomatoes, cut into pieces (2 cm) (see Tips)
- 2 tbsp lemon juice
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1354.3 kJ / 322.3 kcal
- Protein
- 16.8 g
- Karbonhidrat
- 35.7 g
- Yağ
- 10.8 g
- Doymuş Yağ
- 5.7 g
- Lif
- 6.2 g
- Sodyum
- 611.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Sabji (vegetable) curry
30min
Sambhar
1h 30min
Rajma (kidney bean curry)
45min
Lentil curry (dahl)
30min
Bombay aloo
40min
Chhole (chickpea curry)
35min
Amritsari dal
26 godz.
Potato karakari
50min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Gobi masala
30min
Dal Makhani
9 godz. 30 min