Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 g fresh mint leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 500 g lamb meat, lean, diced (2-3 cm)
- 2 Tbsp garam masala
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g butternut squash, peeled, diced (2-3 cm)
- 150 g red split lentils, rinsed
- 20 g rogan josh curry paste (or other Indian curry paste)
- 15 g tamarind paste
- 25 g caster sugar
- 500 g water, hot
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
veya 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 30 g lemon juice
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2930.7 kJ / 700.5 kcal
- Protein
- 32.6 g
- Karbonhidrat
- 47.3 g
- Yağ
- 43.4 g
- Doymuş Yağ
- 12.9 g
- Lif
- 7.9 g
- Sodyum
- 357.6 mg
Alternatif tarifler
Cape Malay Chicken Curry
1h
Quick Lamb Dhansak
45min
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Prawn Curry
30min
Lamb Keema with Peas
1h
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Chicken Saag
50min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6u. 30min
Prawn Bhuna
30min
Chicken Akhni
1 Std. 30 Min