Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g fasoli jasiek, suchej
- 1920 g wody
- 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 160 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g mąki pszennej
- 20 g oliwy z oliwek
- 25 - 30 g koncentratu pomidorowego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 30 liści mięty, świeżej, drobno pokrojonych
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 910 kJ / 218 kcal
- Protein
- 12.8 g
- Karbonhidrat
- 42.8 g
- Yağ
- 40.5 g
- Lif
- 11.9 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 Min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 Std. 10 Min
Zupa caldo verde
45min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 Min
Crumble po indyjsku
1h 20min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Toskańska zupa fasolowa
50 Min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40min
Zupa grochowa z chorizo
45min