Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Roggensauerteig (am Vortag)
- 140 g Wasser
- 10 g Anstellgut (vom Roggensauerteig)
- 130 g Roggenmehl Type R960
Hauptteig
-
Rapsöl
veya Kokosöl zum Einfetten - 400 g Wasser, kalt
- 5 g frische Germ
- 310 g Roggenmehl Type R960, etwas mehr zum Bearbeiten
- 560 g Weizenmehl, glatt, Type W700
-
10
g Backmalz, pulverisiert (siehe Tipp)
veya 10 g Honig - 2 TL Salz
- 3 TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 7183 kJ / 1718 kcal
- Protein
- 44 g
- Karbonhidrat
- 361 g
- Yağ
- 8 g
- Doymuş Yağ
- 1 g
- Lif
- 28 g
- Sodyum
- 1183 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18h
Gewürzbrot
16h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Das Powerbrot
4 godz. 20 min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Knusperspitze
5h 30min
Kommissbrot
15h 30min