
Uyumlu sürümler
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 350 g celeriac peeled, cut in pieces (2 cm)
- 400 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), peeled, cut in pieces (2 cm)
- 200 g Edam cheese or other semi-hard cheese (e.g. Gruyère, Emmental, fontina), cut in pieces (2 cm)
- 800 g chicken breast fillets, skinless
- 3 tsp fine sea salt or to taste
- ½ tsp ground black pepper or to taste
- 3 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 150 g onions quartered
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
veya 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp sugar
- 300 g milk
- 50 g unsalted butter diced
- 1 ½ tsp dried oregano
- 1 pinch ground nutmeg
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 534 kcal / 2235 kJ
- Protein
- 47 g
- Yağ
- 25 g
- Karbonhidrat
- 26 g
- Lif
- 6.8 g
- Doymuş Yağ
- 13 g
- Sodyum
- 1288 mg