Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Mus z rabarbaru
- 500 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 120 g cukru
- 1 łyżka syropu barmańskiego grenadina (isteğe bağlı)
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (isteğe bağlı)
Krem waniliowy
- 60 g herbatników
- 60 g cukru
- ¼ laski wanilii
- 400 g mleka
- 3 żółtka
-
25
g skrobi ziemniaczanej
veya 25 g skrobi kukurydzianej
Bita śmietana
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 50 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1590 kJ / 379 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 48 g
- Yağ
- 17 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6h 40 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2h 40min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3h
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Serniczki w słoikach
4h