Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Ciasto
- 130 g wody
- 20 g oleju rzepakowego
- 300 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki soli
Farsz
- 250 g wołowiny, np. antrykot, rostbef, bez białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 75 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania kołdunów
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
- 2 - 3 łyżeczki majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do osolenia wody
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Besin Değeri
- şuna göre 1 sztukę
- Kalori
- 139.8 kJ / 33.4 kcal
- Protein
- 1.7 g
- Karbonhidrat
- 4.8 g
- Yağ
- 0.8 g
- Lif
- 0.2 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Makaron jajeczny
1 Std.
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 Std. 30 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pielmieni
1h 10min
Pyzy z mięsem
1小时 20 分钟
Ravioli z krewetkami
1h 40min
Czarny makaron
1 Std.
Polędwica à la Wellington
2 Std. 10 Min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2h
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 Std. 15 Min
Kartacze z mięsem
1 Std.