Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)

Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)

5.0 5 değerlendirme
Hazırlık 30 dk
Toplam 48sa 30 dk
10 porcji

Malzemeler

  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 - 25 g cebulek perłowych obranych
  • 600 g białego octu winnego
  • 250 g marchewki pokrojonej w słupki (4 mm x 8 cm)
  • 8 - 12 zielonych papryczek chili, świeżych małych, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
  • 6 ząbków czosnku pokrojonych w 2-3 mm plastry
  • 1 - 2 łyżki czarnej gorczycy
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 szczypta kurkuma, suszona, mielona
  • ¼ łyżeczki soli

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 porcję

Sodyum 80.6 mg
Protein 1.6 g
Kalori 215.5 kJ / 51.5 kcal
Yağ 0.5 g
Lif 1.7 g
Doymuş Yağ 0 g
Karbonhidrat 8.7 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...