
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Maydanozlu Köfte
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 2 - 3 diş sarımsak
- 120 g soğan ikiye bölünmüş
- 50 g zeytinyağı
-
55
g galeta unu
veya ekmek kırıntısı, kurutulmuş - 1 ½ tk toz kimyon
- 1 ½ tk tuz
- ¾ tk toz karabiber
- 750 g orta yağlı dana kıyma dört parçaya bölünmüş
Pirinç Pilavı ve Domates Sos
- 85 g tereyağı oda sıcaklığında, parçalara bölünmüş
- 1100 g su oda sıcaklığında
- 2 ½ tk tuz
- 300 g Osmancık pirinci yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 300 g doğranmış domates konservesi suyuyla birlikte
- 35 g domates salçası
- 30 g biber salçası
- ¾ tk şeker
- ¾ tk kuru kekik
- 2 tutam toz karabiber damak tadına göre
- zeytinyağı yağlamak için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 703.3 kcal / 2939.7 kJ
- Protein
- 32.2 g
- Yağ
- 35.1 g
- Karbonhidrat
- 64.4 g
- Lif
- 3.4 g