Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)

Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)

3.7 34 değerlendirme
Hazırlık 15 dk
Toplam 4sa 15 dk
25 kromek

Malzemeler

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 100 g ziaren amarantusa
  • 50 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 600 g wody
  • 150 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
  • 100 g mąki kasztanowej
  • 50 g siemienia lnianego
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 2 łyżeczki karobu, mielonego
    2 łyżeczki gumy guar
  • 2 płaskie łyżeczki suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego

Zorluk

orta


Besin Değeri şuna göre 1 kromkę

Sodyum 171.1 mg
Protein 2.9 g
Kalori 377 kJ / 90.1 kcal
Yağ 2.6 g
Lif 2.1 g
Doymuş Yağ 0.3 g
Karbonhidrat 14.7 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...