![Pear and chocolate frangipane Pear and chocolate frangipane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A622D8C4-B72C-4BA0-BCD4-3391825A47AE/Derivates/2E7A9FC5-477E-4EB4-8542-1DD7DE3295BF.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pastry
- 30 g raw sugar
- 20 g raw almonds
- 210 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g cocoa powder
- 130 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 1 pinch salt (optional)
- 1 egg yolk
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 - 2 tsp water
Filling
- 230 g raw almonds
- 140 g white sugar
- 200 g dark chocolate
- 130 g unsalted butter
- 4 eggs
- 1 tsp natural almond extract
- 2 pears, peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
Apricot glaze
- 50 g apricot jam
- 1 tbsp water
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1779.5 kJ / 423.7 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Karbonhidrat
- 32 g
- Yağ
- 29.3 g
- Doymuş Yağ
- 13.7 g
- Lif
- 3 g
- Sodyum
- 41.7 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 Std. 35 Min
Tiramisu
5h 20 min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Mixed berry clafoutis
40min
Poppy seed torte
5h
Brioche fruit tarts
4 Std.
Double ginger and pear cake
1h 35min
Panforte
1h 30min
Raspberry and lemon flan
1h
Almond and pear tart
40min