Lemon and elderflower ombre cake

Lemon and elderflower ombre cake

4.7 23 değerlendirme
Hazırlık 2sa 30 dk
Toplam 5sa 30 dk
24 portions

Malzemeler

Light Sponges
  • unsalted butter for greasing
  • lemon zest only, no white pith
    ½
  • caster sugar
    200 g
  • unsalted butter softened
    225 g
  • eggs
    4
  • elderflower cordial
    3 tbsp
  • self-raising flour
    225 g
  • ground turmeric
    3 pinches
Darker sponges
  • unsalted butter for greasing
  • lemon zest only, no white pith
    ½
  • caster sugar
    200 g
  • unsalted butter softened
    225 g
  • eggs
    4
  • elderflower cordial
    3 tbsp
  • self-raising flour
    225 g
  • ground turmeric
    2 tsp
Lemon butter filling
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g
  • caster sugar
    70 g
  • unsalted butter
    80 g
  • eggs
    2
Butter icing
  • unsalted butter softened
    500 g
  • icing sugar
    700 g
  • pouring (whipping) cream
    1 tbsp
  • elderflower cordial
    2 tsp
  • ground turmeric
    1 ¼ tsp

Zorluk

ileri seviye


Besin Değeri şuna göre 1 portion

Sodyum 327.3 mg
Protein 5.6 g
Kalori 2522 kJ / 600.5 kcal
Yağ 37.8 g
Lif 0.8 g
Doymuş Yağ 23.9 g
Karbonhidrat 63 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...