Thermomix®'ten İpuçları

Aileniz ve sevdikleriniz için mutluluk ve güvenle hazırladığı tarifler dışında, mutfaktaki yardımıcınız Thermomix®'in yemek öncesi hazırlıkları için de sizinle paylaşacağı harika ipuçları var. İşte sizin yerinize yapabileceği birkaç iş daha…

Yemek pişirmek hiç bu kadar keyifli olmamıştı!

Pirinç veya bakliyat yıkamak

Bakliyatları yıkamak artık çok kolay. Süzgece pirinci ya da kuru bakliyatı koyun, karıştırma kabına yerleştirin. Sonrasında karıştırma kabının içine pirinçleri geçecek kadar su ekleyin. 1-1.5 dk/hız 5-6’da karıştırın. Gerekirse duru su ile işlemi tekrarlayın. Böylece pirinçleri fazla nişastadan arındırmış olursunuz ve daha tane tane pilavlar yapabilirsiniz.

Süzgeç dışında Varoma tepsisi ve tabağını da malzemeleri süzmek ya da dondurulmuş malzemeleri çözdürürken suyundan arındırmak için kullanabileceğinizi unutmayın. Varoma tabağı, bol miktarda spagetti süzmek, tepsisi ise bakliyatları filizlendirmek için kullanılabilir.

Sarımsakları soymak

Thermomix®’le bir kerede bol miktarda sarımsak ayıklayabilir ve üzerlerine sarımsakları geçecek kadar sıvı yağ koyup ağzı kapalı bir cam kavanozda saklayabilirsiniz. Böylece aromalı bir yağ da elde etmiş olursunuz. Sarımsak dişlerini karıştırma kabına koyun, tersine çevirmeyi etkinleştirin, miktara göre 2-6 sn/hız 3-4’te karıştırın. Bu sarımsakları dilerseniz donduradabilirsiniz.

Haşlanmış tavuğu lime lime etmek

Çerkez tavuğu gibi tarifler için gereken lime lime tavuğu saniyeler içinde hazırlayabilirsiniz. Pişmiş, derisiz, kemiksiz tavuk parçalarını, tersine çevirmeyi etkinleştirip 2-5 sn/hız 4’te didikleyebilirsiniz. İstediğiniz dokuyu elde edene kadar süreyi artırabilirsiniz. Sinirleri alınmış tavuk ve et ile en iyi çözümü almak için 4-6 cm'lik parçalar halinde kullanın.

Kıyma yapmak için ise 4-5 cm'lik kuşbaşı kesilmiş ve yaklaşık 1 saat, hafif sertleşinceye dek dondurulmuş yaklaşık 300 g eti, istediğiniz inceliğe göre 5-12 sn/hız 5-6'da kıyma yapabilirsiniz. Etin neredeyse donuk olması, ezilmeden eşit parçalanmasını sağlar. Sinirsiz ve yağsız her türlü et ile yapabilirsiniz.

Limon kabuğu rendelemek

Bir patates soyacağıyla, limonun kabuklarını beyaz kısımları gelmeyecek şekilde soyun. Limon kabuklarını karıştırma kabına koyup 10 sn/hız 10’da rendeleyin, gerekirse kenarlarını spatula ile sıyırıp işlemi tekrarlayın. Sarımsak rendelemek için de, koyduğunuz miktara göre 2-4 sn/hız 8-10'u kullanabilirsiniz.

Limon kabuklarını donduradabilirsiniz. Hamur işlerinde, yemeklere tat vermek için ya da çay yaparken kullanabilirsiniz.

Bunu biliyor muydunuz?

Bıçağa yapışan hamur veya karıştırma kabının dibinde kalan malzemeleri kolayca sıyırabilmek için:

Karıştırma kabını yerine koyun ve 2 sn/hız 10’da karıştırın. Dipte ve bıçakta kalanlar, kenarlara dağılacaktır.