Cihazlar ve Aksesuarlar
Vanilya ve Beyaz Şaraplı Armutlar ile Badem Kıtırı
Hazırlık 10 dk
Toplam 1sa
5 porsiyon
Malzemeler
Badem Kıtırı
-
file badem20 g
-
tereyağı soğuk, parçalara bölünmüş (2-3 cm)40 g
-
şeker40 g
-
un40 g
İngiliz Kreması (Defne Yapraklı)
-
süt300 g
-
yumurta sarısı4
-
şeker50 g
-
defne yaprağı, kurutulmuş orta boy, ikiye bölünmüş3 - 4
Armutların Pişmesi ve Sunum
-
su250 g
-
beyaz şarap, sek500 g
-
herhangi bir badem likörü çeşidi20 g
-
şeker30 g
-
yıldız anason1
-
vanilya çubuğu uzunlamasına ikiye kesilmiş1
-
armut kabukları soyulmuş, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış, yakl. 5 adet armut (Santa Maria cinsi)590 g
-
esmer şeker120 g
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
53.4 mg
Protein
6.2 g
Kalori
2208.7 kJ /
527.9 kcal
Yağ
13.7 g
Lif
4.5 g
Doymuş Yağ
6.6 g
Karbonhidrat
79.7 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiBunları da beğenebilirsiniz...
Mantarlı Bolonez Soslu Lazanya
1sa 45 dk
Vişneli Cheesecake Dondurma
30sa
Düşes Patatesler
1sa 10 dk
Portakal Soslu Armutlar
1sa
Ballı Hardal Soslu Somon, Brokoli ve Tatlı Patates
40 dk
Haşhaşlı Salata Sosu
5 dk
Frambuazlı Salata Sosu
10 dk
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Değerlendirme yok
Fener Balığı ve Karides Çorbası
1sa 15 dk
Kırmızı Şarapta Yavaş Pişirilmiş Armut
Değerlendirme yok
Caprese Wrap
10 dk
Sarımsaklı ve Ballı Salata Sosu
5 dk