Cihazlar ve Aksesuarlar
Erik Clafoutis
Hazırlık 35 dk
Toplam 1sa 15 dk
6 porsiyon
Malzemeler
-
tereyağı oda sıcaklığında, yağlamak için
-
esmer şeker2 - 4 yk
-
kırmızı erik olgun ve sert, çekirdekleri çıkarılmış, dikey olarak ikiye bölünmüş, dik durabilmeleri için alt kısımları hafifçe kesilmiş (bk. Öneriler)700 g
-
limon sadece kabuğunun sarı kısmı ince rendelenmiş, suyu sıkılmış1
-
şeker dilimlenmiş erikler için ekstra 1 yk şeker80 g
-
vanilya çubuğu (isteğe bağlı) sadece tanecikleri (bk. Öneriler)½
-
yumurta2
-
tam yağlı süt100 g
-
krema %30-40 yağ oranlı50 g
-
un65 g
-
tuz¼ tk
-
pudra şekeri serpmek için1 - 2 yk
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
132 mg
Protein
5 g
Kalori
1019 kJ /
244 kcal
Yağ
6 g
Lif
2.2 g
Doymuş Yağ
3 g
Karbonhidrat
45 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Kesme aparatı (tm6)
21 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Kuru Domates ve Peynirli Dip
5 dk
Antep Fıstıklı Macaron
2sa 30 dk
Elma, Romda Bekletilmiş Üzüm ve Fındıklı Vegan Crumble
9sa
Çikolatalı Kremalı Armut Spagetti
30 dk
Çiğ Pancar ve Havuçlu Brezilya Salatası
Değerlendirme yok
Brokoli, Tavuk ve Labneli Spagetti
35 dk
Avusturya Usulü Patates Salatası
1sa 30 dk
Portakallı İngiliz Pudingi (Buharda Pişmiş Yoğun Kek)
Değerlendirme yok
Buharda Pişmiş Patates ve Çipuralar
35 dk
Domates, Sarımsak ve Midyeli Pratik Makarna
20 dk
Un Helvası
45 dk
Domates Soslu, Arpa Şehriyeli Bütün Tavuk
2sa