Sushi nigiri

Sushi nigiri

4.7 58 değerlendirme
Hazırlık 30 dk
Toplam 1sa
24 sztuki

Malzemeler

  • 300 g ryżu do sushi
  • 50 g octu ryżowego
  • 15 g cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 150 - 200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
    100 g tuńczyka, świeżego, (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
  • pasta wasabi ilość do posmarowania nigiri
  • imbir marynowany, do sushi (isteğe bağlı) ilość do podania

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 sztukę

Sodyum 199.9 mg
Protein 2.3 g
Kalori 263.4 kJ / 63 kcal
Yağ 1.1 g
Lif 0 g
Doymuş Yağ 0.3 g
Karbonhidrat 10.5 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...