Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 9 oz basmati rice
- 2 ½ oz urad dal (black lentils), skinless, split
- 1 ½ oz chana dal (chickpeas), skinless, split
- 1 tsp fenugreek seeds (methi seeds)
- 35 ½ oz water, divided, plus extra to sprinkle
- 1 oz lemon juice
- 1 tsp salt
-
1 ½
oz ghee
veya 1 ½ oz coconut oil (for vegan)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1937.3 kJ / 463 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 72 g
- Yağ
- 14.8 g
- Doymuş Yağ
- 11.3 g
- Lif
- 4.8 g
- Sodyum
- 0.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarka dal
30 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Fresh coconut chutney
10 min
Rasam
20min
Palak Paneer
45min
Chapatis
1h
Sambhar Masala
25 Min
Carrot halwa
1 Std. 5 Min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Dosa with spiced potato filling
17h 40min
Paneer makhani
45min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min