Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)

Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)

3.1 107 değerlendirme
Hazırlık 20 dk
Toplam 2sa 15 dk
12 porcji

Malzemeler

  • 120 g rodzynek
  • 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • rum do namoczenia bakalii
    wino Marsala, słodkie, do namoczenia bakalii
  • 500 g mąki pszennej
  • 125 g mleka w temp. pokojowej
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 150 g cukru
  • 1 żółtko
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 125 g masła bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy

Zorluk

orta


Besin Değeri şuna göre 1 porcję

Sodyum 184.3 mg
Protein 6.4 g
Kalori 1512.2 kJ / 361.2 kcal
Yağ 11.4 g
Lif 2.2 g
Doymuş Yağ 6.8 g
Karbonhidrat 57.8 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...